Disable Right Click

Okay,sekarang ni nak ajar cara nak disable right click pulak.Sebenarnya memang tak ada cara yang boleh buat entry kita tak dicopy.Tapi,ni sebagai cara untuk percubaan mencegahlah kan.So,mencegah lebih baik daripada merawat T________T tak ada kene mengena LOL.

Ada tiga jenis disable right click yang aku nak ajar ni.Malas nak buat banyak-banyak entri,so aku sumbat je semua kat sini. :P

Still boleh copy,cuma tak boleh right click je
Cara pemasangan:
1.Pergi dashboard>design>edit HTML
2.Korang cari code
<body>
 3.Korang tukarkan code kat atas tadi dengan kod ni.
<body oncontextmenu="return false;">
4.Savekan.Dah siap.
Boleh copy jugak,tak boleh right click,macho sikitlah sebab ada pop up window yang keluar
Cara nak pasang:
1.Pergi dashboard>design>add gadget>HTML/javascript
2.Pastekan code kat bawah ni dalam kotak HTML/javascript

<script language='JavaScript'> <!-- //Disable right mouse click Script //By Maximus (maximus@nsimail.com) w/ mods by DynamicDrive //For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com var message="No Right-Click!"; /////////////////////////////////// function clickIE4(){ if (event.button==2){ alert(message); return false; } } function clickNS4(e){ if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){ if (e.which==2||e.which==3){ alert(message); return false; } } } if (document.layers){ document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN); document.onmousedown=clickNS4; } else if (document.all&&!document.getElementById){ document.onmousedown=clickIE4; } document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false") // --> </script>
 3.Text yang aku highlightkan tu boleh ditukar mengiku sesedap rasa korang yek.Contoh "hoi,kau nak kene FLYING KICK ke?"
4.Savekan.

Siap!

Tak boleh highlight,tak boleh right click 
Cara nak pasang:
1.Pergi ke dashboard>design>edit HTML
2.Cari code.
<head>
 4.paste kod kat bawah ni lepas jumpe kod atas tu ye.



<script type="text/javascript">
//form tags to omit in NS6+:
//http://eking.in
var omitformtags=["input", "textarea", "select"]
omitformtags=omitformtags.join("|")
function disableselect(e){
if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)
return false
}
function reEnable(){
return true
}
if (typeof document.onselectstart!="undefined")
document.onselectstart=new Function ("return false")
else{
document.onmousedown=disableselect
document.onmouseup=reEnable
}
</script>
4.Savekan.

Dah siap.Good luck ye.Kalau tak boleh,bagi tau tau!

Nak copy gunakan Ctrl+C. ok...!!