Dosa Meninggalkan Solat Fardhu

Assalamualaikum
Fuiyoo, ni first time kud aku buat post kat blog siap bagi salam. Bukan ape, bulan puasa ni kan, jadi nak jugak sesekali buat benda baik kan. Betul tak? Jadi post kali ni aku nak berkongsi something very important. Sebagai umat Islam, kita wajib menunaikan solat bukan? As you may know, solat itu tiang agama. Tapi still ade jugak yang tinggalkan solat yang jadi kewajipan kan. So, aku nak berkongsi sikit akibat kalau kita meninggalkan solat.

1. Solat Subuh : satu kali meninggalkan akan dimasukkan ke dalam neraka selama 30 tahun yang sama dengan 60.000 tahun di dunia. 
2. Solat Zuhur : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan membunuh 1.000 orang umat islam.
3. Solat Ashar : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan menutup/meruntuhkan ka’bah.
4. Solat Magrib : satu kali meninggalkan dosanya sama dengan berzina dengan orangtua.
5. Solat Isya : satu kali meninggalkan tidak akan di redhai Allah SWT tinggal di bumi atau di bawah langit serta makan dan minum dari nikmatnya.
 
kan sejuk perut mak mereka2 pregnantkan mereka2